Als je je anders voelt dan je graag zou willen

Rennie Pater

Het raakt me hoeveel kracht ieder mens in zich heeft om zijn leven te leven, juist ook als het moeilijk wordt. Zelf heb ik ervaren hoe groot de rol van voelen hierbij is. Hoe gemakkelijk dit aan de kant geschoven word ten gunste van wat we als mens denken, moeten en wat we vinden dat onze taken in dit leven zijn. En hoeveel gevolgen dit kan hebben voor hoe gezond en vitaal je je voelt.


Mijn kennismaking met de haptonomie (2003) heeft hierin veel betekend. Ik merk steeds beter en eerder op wat ik voel. Ik heb meer leren accepteren dat ik soms iets anders voel dan ik graag wil. En steeds opnieuw geeft het me de mogelijkheid om keuzes in mijn leven te maken die bij mij passen. Voor mij zo belangrijk dat ik mij ook als therapeut hierin heb ontwikkeld.


Mijn stijl van begeleiden is praktisch, met zowel zachtheid als confronterende momenten en gericht op het hier en nu. Ik kan goed luisteren, denken èn voelen, ben kritisch en kan goed verbanden zien. Dit samen met een vleugje humor typeert me als mens en therapeut.


Bij mij kan je o.a. terecht als je te maken hebt met verlieservaringen, rouw, chronische pijn en begeleiding bij het proces van kanker.


Kosten  €87,50- per sessie. Haptotherapie wordt (deels) vergoed door de aanvullende polis van de ziektekostenverzekering.


Zwangerschapsbegeleiding

Een speciale plek neemt de haptonomische zwangerschapsbegeleiding in. Dit is wat mij betreft één van de mooiste manieren om bezig te zijn met je zwangerschap en om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend om zwanger te worden of ongecompliceerd zwanger te zijn. Ook dan kan begeleiding op haptonomische basis veel voor je betekenen.

Kosten  €87,50- per sessie.


Wil je meer weten? Je kunt me vrijblijvend bellen of mailen om je vragen te bespreken.Over Rennie

Rennie is werkzaam als GZ-haptotherapeut bij SynergosPraktijk, heeft een praktijk in Zuidwolde (renniepater-haptotherapie) en werkt als haptotherapeut bij Centrum Dynamis in Capelle a/d IJssel. Ze heeft  16 jaar ervaring als (haptonomisch) fysiotherapeut in het UMC-Groningen (neurologie, neurochirurgie, chronische pijn en kaakproblematiek) en 6 jaar als lichaamsgericht therapeut en haptonomisch fysiotherapeut bij Psycho-oncologisch centrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (begeleiding bij rouw en verliesverwerking). Zij is tevens docent bij Synergos.


arrow_drop_up arrow_drop_down