Intensief Persoonlijk ontwikkelen

Opleiding bestaande uit een Basisjaar gevolgd door een Persoonlijk jaar.

Basisjaar 13 dagen (geen instroomeis)

Je ervaart door oefeningen en nabesprekingen de voor- en nadelen van wat je doet, denkt en voelt.
Je leert jezelf beter kennen en je ontwikkelt waarin je goed bent.
Je luistert naar je lijf en de non-verbale communicatie van jou en de ander.
Je doet ervaring op met de haptonomische grondbeginselen en krijgt inzicht in de betekenis van haptonomie voor je dagelijks leven op diverse terreinen. Je kunt deze ervaringen direct vertalen naar situaties thuis of bij werk, sport, leren, communicatie en creativiteit.

Persoonlijk jaar 14 dagen (instroomeis basisjaar)

Waar het basisjaar vooral een inventarisatie is van je kwaliteiten en valkuilen, krijg je nu de ruimte om persoonlijke thema’s uit te werken op jouw tempo, in jouw maat. Het proces dat je doorloopt is net zo intensief als jij wenst. Er is geen einddoel, er zijn geen eisen waaraan je moet voldoen. Met de groep ben je dit jaar regelmatig op een ludieke manier ‘op locatie’ aan de slag, het aanbod varieert per jaar.

Je kunt steeds in je eigen ervaringen en leermomenten stappen, zonder druk om ‘het’ onder de knie te krijgen. De aangeboden oefening is een middel voor jou, niet het doel. Iets goed of fout doen is niet aan de orde; je doet, probeert, ontdekt, oefent en er dienen zich kansen en mogelijkheden aan voor je verdere ontwikkeling. Het persoonlijk jaar kenmerkt zich door leerruimte, waarbij we reflecteren op ontdekkingen die je over jezelf doet. Je zult zien dat je in al die totaal verschillende situaties elke keer weer je eigen thema(‘s) tegenkomt, coaching is een belangrijke leidraad dit jaar.

Kijk voor meer over dit programma op de website van Synergos, de Nederlandse Vakopleiding voor Haptonomie. 

arrow_drop_up arrow_drop_down