arrow_drop_up arrow_drop_down

Zwangerschaps-begeleiding

Voor jou, samen met je partner


Paula Groeneveld

Deze begeleiding biedt jou en je partner de tijd en de rust om stil te staan bij de band tussen jullie en het kindje in je buik.

Het kindje kan nog niet praten, maar wel voelen. Het kindje voelt aanrakingen en reageert hierop. Tijdens de zwangerschap leren jullie als ouders het kindje al kennen. Je gaat al vroeg in de zwangerschap gevoelsmatig contact met je kindje maken. Dit contact geeft jullie kind een goede start in het leven en bereidt jullie samen voor op het ouderschap. Je leert hoe je ruimte kan maken voor het groeiende kindje in je buik en hoe je het kindje het beste kunt dragen. Naarmate je meer contact hebt met je kindje en je eigen lichaam, zal de zwangerschap voor beiden comfortabeler zijn. Je kindje zal zich daar het meest prettig voelen en zelf heb je minder last van lichamelijke klachten als rugpijn, kortademigheid, bekkenpijn en harde buiken. Als partner leer je hoe je daarin kunt begeleiden en ondersteunen.

Paula: "In de begeleiding stem ik af op jullie persoonlijke behoeften en ervaringen. Iedereen heeft verwachtingen, gedachten en gevoelens bij het krijgen van een kindje. Er is ruimte voor alle verwachtingen en gevoelens; mooi, pijnlijk, verdrietig of angstig."


Voorbereiden op de bevalling

Aan het eind van de zwangerschap heb je een klus te klaren: de bevalling. Hierop gaan jullie je voorbereiden. Je ontdekt je krachten en leert hoe je om kunt gaan met de pijn van de bevalling en optimaal je vermogen kunt inzetten tijdens de bevalling en ook hoe je als partner een rol kunt spelen.


Na de geboorte

Nadat jullie kindje is geboren, is het zoeken naar nieuw evenwicht. Er is een nieuw wezentje bijgekomen die zijn plek inneemt. Daarvoor is ruimte nodig. In de sessie na de geboorte kijken we terug op de bevalling en is er aandacht voor de nieuwe balans.


Je kunt beginnen met zwangerschapshaptonomie als je je kindje in je buik voelt bewegen. Meestal is dat rond de 20ste week. De begeleiding bestaat uit 6 sessies van 50 minuten vóór de geboorte. Na de geboorte komen jullie met je kindje nog een keer langs.


Kosten 7 bijeenkomsten  €425,-. Losse sessie €87,50.

Paula in 6 woorden: luisterend, inlevend, ontwapenend en prikkelend, flexibel, teamspeler. Achtergrond: Paula heeft biologie gestudeerd aan de universiteit in Amsterdam, de opleiding coach/counselor bij de academie voor coaching en counseling afgerond, evenals systemisch werken (bij Phoenix) en psychosociale basiskennis (Sonneveltopleidingen). Zij heeft de opleiding haptotherapeut (2012) en zwangerschapsbegeleiding (2014) bij Synergos gevolgd en de nascholing Trauma en haptonomie (2018) bij de Academie voor Haptonomie.

Werken aan je relatie

Ook als jullie tevreden zijn kan je relatie verder verdiepen


Paula Groeneveld

Verdieping van de relatie

Paula: "In deze relatietherapie ga je samen onderzoeken wat je voelt, hoe je denkt en wat je doet in contact met de ander. Het gaat hierbij niet om het zoeken naar goed of fout. Je gaat op zoek naar patronen in jullie relatie. Door de patronen te ervaren, groeit het bewustzijn van jullie interactiedynamiek en krijg je keuzes en nieuwe mogelijkheden. Het helpt wanneer iemand vragen stelt en meekijkt. Bij haptotherapie doen jullie, naast de gesprekken, ook ervaringen op in hoe je samenwerkt en je ontdekt je onderliggende gevoelens en motivaties. Dit geeft inzicht en verdieping in jullie relatie. Ook als je niet direct ontevreden bent, maar je denkt dat er meer uit jullie relatie te halen is, kun je bij mij terecht. 


Loopt jullie relatie niet naar wens? Jullie hebben bijvoorbeeld veel ruzie en komen er niet uit. Of je voelt je niet gelukkig in de relatie maar weet niet goed wat het is of wat je eraan kunt doen? Het kan ook dat jullie ongelukkig of ontevreden zijn met de intimiteit of seksualiteit. Vaak zit je vast in een gezamenlijk patroon dat je niet weet te doorbreken. Ik help jullie graag daarbij. Het raakt mij steeds opnieuw wanneer mensen de moed hebben om de processen van hun leven aan te gaan en trouw te zijn aan zichzelf in contact met de ander.


Naast mijn werk als haptotherapeut, coach en zwangerschapsbegeleider ben ik docent bij Synergos opleidingen.

Mijn stijl van begeleiding kenmerkt zich door samen onderzoeken. Ik luister naar je, verdiep, leg verbanden en neem initiatief in het aan de oppervlakte brengen van patronen in je voelen, denken en doen.


Kosten €87,50 per sessie