Samen grote stappen maken

Nienke Nijhof

Kinderen leven dicht bij hun gevoel. Hun emoties zijn zichtbaar in houding, spel en creativiteit. Ze vertellen in beweging en gebaren hoe het met ze is en hoe ze zich voelen. Zij kunnen niet altijd woorden geven aan hun gevoelens. Als ze met gevoelens worstelen reageren ze primair en gaan ze ander gedrag vertonen. Ondanks de sterke natuurlijke ontwikkelingsdrang bij kinderen, kan de ontwikkeling hierdoor ook stagneren. Ze gaan zich zich dan afsluiten, contact gaan mijden. Slapen gaat slecht. Ze worden angstig, boos, druk, somber of verdrietig.

Haptonomie helpt. In een speelse en veilige omgeving kunnen kinderen voelen en ervaren wie ze zijn. Door middel van oefeningen, gesprekjes en aanraking ervaren ze hoe ze met zichzelf en anderen omgaan. Waar ze goed in zijn en wat ze nog meer in huis hebben om weer beter in balans te komen. Het “lekker in je vel zitten” wordt weer door hun lijf herkend.

De begeleiding doen we samen met jou of jullie als ouder(s). Je ervaart wat jouw kind nodig heeft om weer beter in zijn of haar vel te zitten en wat je als ouder hierin kunt bieden. Zo kunnen jullie samen weer op weg.

Kosten  €87,50- per sessie. Haptotherapie wordt (deels) vergoed door de aanvullende polis van de ziektekostenverzekering.

Over Nienke

Nienke is als haptotherapeut afgestudeerd bij Synergos Haptonomie Opleiding. Daarnaast heeft zij de opleiding kinderhaptotherapie gevolgd. Nienke heeft 15 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening en werkt momenteel als groepsleider en haptonomisch begeleider met hoogbegaafde kinderen, bij Feniks Talent.


arrow_drop_up arrow_drop_down