arrow_drop_up arrow_drop_down

Nico Pronk

Functie bij Synergos: Directeur, docent en haptotherapeut.

Diploma’s:

1993 – 2000 Post HBO Haptotherapie

1980 – 1984 Bachelor Manuele Therapie

1974 – 1978 Bachelor Fysiotherapie

MEER OVER NICO

Nico is aangesloten bij de beroepsverenigingen

VVH, NVPA

Als fysiotherapeut en manueel therapeut ben ik geïnteresseerd geraakt in het menselijk bewegen. Ik merkte dat er meer nodig was dan alleen kennis over het bewegingsapparaat om werkelijk te begrijpen hoe klachten ontstaan. Dit maakte dat ik verder zocht en aansluiting vond bij de wetenschap van de haptonomie. Sinds 1983 houd ik me hier mee bezig met groot enthousiasme. Haptonomie is mijn leven. Inmiddels heb ik twintig jaar ervaring als haptotherapeut waarbij mijn kennis vanuit de manuele therapie en fysiotherapie goed van pas komt.

De manier waarop ik naar klachten kijk is vooral vanuit het gedrag in het hier en nu. Het fascinerende van haptonomie is dat de invloed zo direct is dat er onmiddellijk een verandering ontstaat in de beleving en beweging van de mensen die het betreft. Er is een fase van bewustwording, van ontwikkeling en ten slotte van training. Haptonomie grijpt aan in het emotionele en sociale gedrag van ons allemaal.Ik streef naar verbetering van de balans tussen voelen, handelen en denken. Ik werk via aanraken, oefenen en gesprek. Mijn werkwijze wordt ondersteund door rijke levenservaring en veel theoretische kennis op diverse terreinen zoals (para) medisch, filosofisch, psychologisch en biologisch. Kernwoorden voor mijn werk als haptotherapeut zijn: contact, wisselwerking, communicatie, bewustzijn, leren en ontwikkelen. Ik ben gericht op het functioneren in het hier en nu en het leven van alle dag.

Sinds enige jaren houd ik mij bezig met het opleiden van studenten tot haptotherapeut bij Synergos.

Als directeur bij Synergos: Ik haal de waarde voor de organisatie door de kracht bij de mensen te zoeken en te vinden in waar ze goed in zijn. Ik stimuleer dat te ontwikkelen en te gebruiken en geef hen daar veel ruimte in. Ik geef de mensen waar ik mee werk graag een eigen toneel door zelf achteruit te stappen. Ik ken daarbij geen ego issues.