arrow_drop_up arrow_drop_down

Traumaverwerking

Lien Wetters

Het woord trauma roept bij de meeste mensen al snel een associatie op met de gevolgen van oorlog, incest, ander geweld of een ernstig ongeluk. Toch kunnen ook voor de buitenwereld minder ingrijpende nare gebeurtenissen zoals echtscheiding, ontrouw van een partner, buitengewone problemen met bijvoorbeeld de kinderen, aanleiding zijn voor de vorming van een psychisch trauma.


Lien: "Ik vind het fascinerend dat alles wat we meemaken, niet alleen een (onbewuste) herinnering wordt in onze gedachten, maar ook in ons lijf. Ons lichaam is de belangrijkste drager van emoties en gevoelens. Dat maakt haptotherapie een prachtige manier om een stressvolle gebeurtenis die tot een traumatische ervaring heeft geleid te verwerken en/of een plek te geven. Je veilig voelen is een groot goed. Vertrouwen hebben in jezelf en anderen. Tijdens de therapie leer je om stapje voor stapje jezelf weer te (durven) voelen. Contact te maken met anderen. Daarin te mogen ontspannen. Voorbij de angst van toen, in het hier en nu. En ook wanneer het toch angstig is, daarmee om te gaan. Als haptotherapeut werk ik ruim 25 jaar met mensen die meer of minder zijn getraumatiseerd. Mijn manier van werken kenmerkt zich als integer, veilig, stevig en kwetsbaar, precies en met humor. Belangrijk vind ik maatvoering. We maken de stappen die voor jou passend zijn. Ik help je daarin je grenzen te bewaken, maar ook te verruimen".


  • Kosten €87,50- per sessie. Haptotherapie wordt (deels) vergoed door de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar.

Lien is psycholoog en haptotherapeut en leidt een eigen praktijk voor Psychologische Begeleiding en Haptotherapie in Doorn. Zij heeft tevens een opleiding Systemisch Werk gevolgd, werkt met de Emotionally Focussed Therapy en is Mindfulnesstrainer. Sinds 2014 is Lien PSYCH-K facilitator. Zij is als docent en supervisor verbonden aan Synergos opleidingen. Naast haar specialisatie als traumadeskundige heeft Lien ruime ervaring in het begeleiden van mensen met burn-out en persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.