Veranderingsprocessen en ouderbegeleiding

Laura Twigt

Veranderingsprocessen zijn groeiprocessen

Kinderen

Veranderingen horen bij het leven. Als kind volgen de veranderingen elkaar snel op. Van baby tot peuter naar kleuter, en daarna wanneer een kind naar school gaat, een eigen wereld krijgt, zich losmaakt van zijn ouders. Onveiligheid, faalangst, pesten, sociale druk zijn processen waar een kind mee te maken krijgt. Het ene kind gaat daar makkelijker mee om dan de ander. Als tegenhanger van het cognitieve, biedt haptotherapie het voelende vermogen om hiermee om te leren gaan. 


Met een kind samen oefen ik spelenderwijs. Dit oefenen bestaat uit bewust Ieren voelen wat je moet inzetten om jezelf in evenwicht te houden, hoe je je kracht kan inzetten en hoe je kan omgaan met gevoelens als bijvoorbeeld angst, boosheid en verdriet. Door onze interactie, tijdens en na de oefening, brengen we de aandacht naar je lijf. Ik stimuleer om te ontdekken wat werkt en wat niet werkt, zodat je op eigen kracht iets leert kunnen."


Volwassenen 

We hebben in ons leven voortdurend te maken met veranderingsprocessen. Met name ingrijpende gebeurtenissen of wisselende levensfasen kunnen je aardig uit balans brengen. Verandering is vooral een persoonlijk proces waar we allemaal op onze eigen manier mee omgaan. Vaak worstelen we met gevoelens van verdriet, onmacht, weerstand en boosheid en ook twijfel en onzekerheid. Is dit voor jou herkenbaar? Ik wil graag met je meekijken hoe jij je weg hierin kunt vinden. 

De begeleiding kan bijvoorbeeld gaan over: balans tussen werk/privé, wel/geen kinderen, ongewenst kinderloos zijn, relatie issues, intimiteit/seksualiteit, overlijden, scheiding, hormonale veranderingen.


Begeleiding ouders

Ook je kind heeft zijn of haar eigen veranderprocessen. Omgaan met school, broer/zus, vriendjes, scheiding, samengesteld gezin. Er komt veel op ze af. Hoe jouw kind daarmee omgaat heeft invloed op jou en mogelijk ook op je relatie. Soms zit je als ouders op 1 lijn en soms ook niet. Normen en waarden kunnen dan een rol spelen, de eigen opvoeding of religie. Hoe los je dat op? Ondanks dat jullie beiden het beste voor je kind willen, kan je relatie aardig uit evenwicht raken door onbegrip, onmacht en twijfel. Ik help graag om weer overzicht te krijgen. Samen kijken we naar de mogelijkheden waarin jullie je kwaliteiten als ouders in kunnen zetten. We ontrafelen blinde vlekken om weer helder te zien. Je krijgt mogelijkheden voor praktische toepassingen waardoor je weer de regie krijgt.


Kosten  €87,50- per sessie. Haptotherapie wordt (deels) vergoed door de aanvullende polis van de ziektekostenverzekering.


Laura Twigt

Laura is werkzaam bij SynergosPraktijk in Amersfoort als haptotherapeut en praktijkcoördinator, daarnaast is zij docent en supervisor bij Synergos opleidingen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down