arrow_drop_up arrow_drop_down

Laura Twigt

Functie bij Synergos: Haptotherapeut 

Diploma's:

2015-2016 PSBK Sonnevelt opleidingen

2011-2012 MBK Synergos

2005-2010 Post HBO Haptotherapie

Meer over Laura

Laura is aangesloten bij de beroepsverenigingen

NFG, RBCZ


Voordat ik in aanraking kwam met haptonomie heb ik binnen diverse bedrijven en branches gewerkt. Hierin heb ik verschillende type werkomgevingen ervaren. Iedere werkomgeving vroeg van mij een andere manier van samenwerken en organiseren. Dit balanceren tussen meebewegen en eigen koers varen zie ik ook terug in de volwassenen en kinderen die ik in begeleiding heb. Kinderen en jongeren moeten voortdurend schakelen tussen school, thuis, vriendjes en hobby’s.

Maar ook volwassenen lopen tegen de druk van het bestaan aan. De combinatie van werk, kinderen, sociale verplichtingen of familie vragen een mate van flexibiliteit die we niet altijd kunnen opbrengen. Het is mooi om deze kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden bij de vragen of moeilijkheden die ze in hun dagelijks leven tegenkomen.

Haptonomie heeft mij inzicht gegeven in hoe ik in het leven sta, wat ik kan en wil.

Sindsdien ervaar ik vrijheid in de keuzes die ik waar dan ook in maak. Of dat nou op lichamelijk, psychisch of emotioneel vlak is; hierdoor voel ik mij een completer mens. Dit is de reden dat ik voor het vak van (kinder)haptotherapeut heb gekozen. Het raakt me als ik zie dat anderen baat hebben bij haptonomie en daar draag ik als (kinder)haptotherapeut graag aan bij.

Voordat ik de specialisatie kinderen had gekozen, zag ik bij Synergos regelmatig kinderen komen en gaan. En door de manier waarop ze binnenkwamen en weer weggingen, zag ik wat haptonomie met ze deed. Een angstig of verlegen kind, kon na een paar sessies weer vol levensvreugde de deur uitlopen.

Kinderen zijn zo puur, eerlijk en staan nog zo dicht bij zichzelf. Heerlijk om mee te werken!

Zelf heb ik geen kinderen, wat maakt dat ik niet gekleurd ben door mijn eigen manier van opvoeden. Wel heb ik veel neefjes, nichtjes en vrienden met kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng. En eigenlijk ben ik zelf ook nog een kind, die graag speelt, stoeit, knutselt en urenlang naar de wolken kan staren. Dat komt mij als therapeut voor kinderen, maar ook voor volwassenen goed van pas.