arrow_drop_up arrow_drop_down

bewustworden van onderliggende patronen

Esther Woonink

gewoontepatronen kunnen zorgen voor ongemak

Esther: 'Mijn inspiratie voor haptotherapie kwam voort uit het feit dat een deel van de mensen die ik fysio- en manueel therapeutisch had behandeld herhaaldelijk terugkwam. Mijn interventies hadden bij deze cliënten alleen maar een tijdelijk effect. Dit fascineerde mij. Waarom toch altijd weer die stijve nek, bilpijn, rug die vast gaat zitten, duizeligheid en tintelingen?


Tegenwoordig zie ik deze mensen als haptotherapeut en kijken we naar de (dis)balans tussen denken, doen en voelen. Zo blijkt dat het tegenhouden van emoties die je voelt kan zorgen voor een heel scala aan klachten. Van een verstoord adempatroon tot vastzittende spieren tot vervreemding van jezelf en altijd maar moe zijn. Samen gaan we onderzoeken wat werkt om de balans in lichaam en geest te herstellen. Is dit minder of juist meer in beweging komen, ruimte maken voor hetgeen je voelt? Ben je je bewust van de momenten waarop je klachten toenemen, bv als je veel of weinig druk ervaart? En heb je zicht op je denkpatronen, wanneer zijn ze wel behulpzaam en wanneer eigenlijk niet?


Het is boeiend om te zien dat iedereen op zijn eigen unieke manier lichamelijk en emotioneel beweegt en zo gewoontepatronen ontwikkeld heeft, die zorgen voor terugkerende gevoelens en (on)gemak. 


Werkwijze

Middels aanraking, gesprek en ervaringsoefeningen gaan we aan de slag en ga je voelen hoe je reageert in diverse situaties, hoe je omgaat met emoties, stress, grenzen en welke gedachtes je hierbij hebt. Zo word je je bewust van onderliggende patronen en kan je eventueel nieuwe manieren trainen om met voor jou lastige situaties om te gaan. 


Kosten: Kosten €87,50 per sessie. Haptotherapie wordt (deels) vergoed door de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar.

Over Esther Woonink

Esther is werkzaam als GZ haptotherapeut in de SynergosPraktijk in Amersfoort en in Gezondheidscentrum Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Daarnaast is ze ruim 20 jaar fysio- en manueel therapeut in Amsterdam met specialisme bekken(bodem) oa voor zwangeren, en staflid bij introductieweken seksualiteit en intimiteit bij het Centrum voor Tantra. In het verleden was ze docent anatomie bij yoga/shiatsu-opleidingen en gaf ze yogalessen, groepslessen bij Big Move, terminale zorg in een hospice.